Як вибрати металочерепицю

Металочерепиця повторює форму старовинного матеріалу, але виготовлена вона за іншою технологією. З назви вже ясно, що новий матеріал в основі своїй складається з металу.

З оцинкованої сталі методом холодного прокату виходить на пресувальному верстаті потрібний профіль. Добре, якщо при оцинкуванні до складу був доданий алюміній. Захисні властивості оцинкованого покриття при цьому збільшуються. 

Предлагаем купить металлочерепицу в Харькове. Специалисты «Стройпрофиль» подберут необходимые размеры и лучшие варианты. Все на наивысшем уровне.

Наступним шаром буде фосфатно-антикорозійний. Між фосфатним і полімерним шарами наноситься грунтовка. Вона необхідна для кращого закріплення полімеру. У полімерний шар додається барвний пігмент. Тильна частина покривається захисним лаком. Такий «листковий пиріг» присутній у черепиці будь-якого виробника. Але складові і параметри шарів різні. Однак, від точного дотримання рецептури залежать такі якості, як

  • вартість виробу;
  • довговічність;
  • естетична складова;
  • міцність споруди.
  • Металевий лист не повинен бути тонше 0,5 мм. Це можна визначити за сертифікатом. Кожен міліметр товщини металочерепиці розрахований на 5 років. Тому, чим легше лист, тим менше він прослужить. Якість укладання тонкого листа буде невисоким. Під час покрівельних робіт він буде «грати». Таке покриття буде надмірно гучним.

    Особливу роль відіграє полімерне покриття. Велика частка довговічності залежить від його якості. В даний час існує 4 види покриття металочерепиці на вибір. Один з них, економічний і поширений, – поліестер. Таке покриття за інших умов гарантує до 30 років служби черепиці. Існує матовий поліестер, з додаванням тефлону. Пластізол і пурал підвищують термін експлуатації до 50 і 60-ти років відповідно. Але і ціни матеріалу так само підвищуються за квадратний метр.

    Як підібрати матеріал при покупці

    При виборі металочерепиці треба підібрати крок і глибину хвилі. Профіль різниться по висоті. Так, мала хвиля виконана висотою до 50 мм. Велика хвиля має 70мм. За зовнішнім виглядом підбирається напрямок візерунка. Він може бути симетричним і скошеним. Необхідно уважно оглянути складований матеріал. Пачка повинна лежати щільно, без щілин. Деформація залишиться, і покрівля теж буде нерівною. При покупці, необхідно завчасно підібрати за кресленням набір розмірів листів, так як підганяти їх небажано. Захисний шар буде порушений. Весь матеріал треба брати у одного продавця з однієї партії товару. Добірні деталі можуть бути виконані з металу меншої товщини. Світла покрівля довше збереже колір, не вигорить на сонці.