Як вибрати в’язальну машинку для домівки

Перше, на що слід звернути увагу при виборі в’язальної машини, це спосіб управління голками. 

Сьогодні їх три:

ручний;

перфокарточний;

електронний.

Ознайомитись з моделями докладніше можна зайшовши в каталог S-Mir, а тут розглянемо різновидності.

В’язальні машини для будинку з ручним керуванням – це найдешевший і трудомісткий варіант. У них обмежені можливості переплетення, а відбір голок для створення візерунків доводиться робити вручну, використовуючи спеціальні добірні гребінки.

У середній ціновій категорії представлені машини з перфокарточним відбором голок. Вони оснащуються спеціальним пристроєм для зчитування візерунків, які заздалегідь набиті на перфокарти. На основній фонтурі  розташований блок зчитування, куди і вставляються перфокарти. У каретку в’язальної машини вбудовано пристрій, що запам’ятовує. Він «зчитує» інформацію з перфокарти, передає її на голки, змушуючи їх висуватися в певному порядку. Якщо обзавестися додатковим пристроєм, можна самостійно програмувати перфокарти, пробиваючи отвори для задуманого узору. Застосування додаткових кареток в таких машинах дає бонус до різноманітності переплетень.

До новітніх модифікацій в’язальних машин відносяться прилади з електронним управлінням. Однак без додаткової покупки до них програмного забезпечення не обійтися. Саме воно відповідає за величезні можливості таких моделей, без нього вони здатні лише на створення гумки і кулірної гладі. Ваш головний помічник – це комп’ютер. Він керує роботою голок, дозволяє вам самостійно робити викрійки, розробляти малюнок петель і кольорові візерунки. Комп’ютер підкаже і кількість петель в першому ряду, і скільки пряжі знадобиться, і видасть вам багато іншої корисної інформації.

Отже, якщо вирішили, що вам потрібна в’язальна машина, купити  її аж ніяк не проблема. Основна проблема тільки в тому, як швидко ви її опануєте, і як довго вона вам буде потрібна. Але давайте не будемо бігти попереду поїзда і зазначимо саме важливе. Перед покупкою вподобаного екземпляра, слід з’ясувати клас моделі, і що він позначає.

Сучасні побутові машини для в’язання випускаються в трьох класах: 3-му, 5-му і 7-му. У цих цифрах приховано відстань між голками машини і їх товщина. Чим менше цифра, тим ширше відстань між голками і товщі самі голки. Відповідно, чим ширше відстань між голками, тим більше товсту пряжу ви зможете взяти в роботу. Крім того, клас машини характеризує допустимий для даної моделі діапазон щільності пряжі.