​Як зменшити тиск на бюджети українських родин

Без категорії

“Маємо зробити чіткі й рішучі кроки в реформі енергоефективності. Це стосується як енергонезалежності нашої країни, так і зменшення тиску комунальних тарифів на бюджети українських родин. 

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час виступу на Годині питань до Уряду у Верховній Раді.

«Перше, що треба зробити Україні, – це створити конкурентний ринок газу, щоб ціни на паливо не диктувала одна монопольна компанія. Саме за рахунок конкуренції на ринку ми зменшимо ціну на газ. Другий крок – реформа енергоефективності, яка дозволить зменшити споживання газу населенням. В цій реформі нас як ніколи підтримують міжнародні партнери, Євросоюз. Готові надавати нам допомогу – і фінансову, і технічну, і експертну», – наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що для досягнення цих цілей мають бути ухвалені наступні закони, «Про житлово-комунальні послуги» (№1581-д), «Про фонд енергоефективності» (№5598), «Про енергоефективність будівель» (4941) та «Про комерційний облік» (№4901).

«Законопроект «Про житлово-комунальні послуги» створює сучасний ринок ЖКП та встановлює чіткі правила взаємовідносин між споживачами та постачальниками послуг. «Про комерційний облік комунальних послуг» запроваджує обов’язкове встановлення лічильників. «Про енергетичну ефективність будівель» встановлює енергетичну справедливість у будинку, запроваджує механізм отримання уніфікованого сертифіката енергоефективності будівлі, дає незалежну діагностику будинку та план реновації. «Про Фонд енергоефективності» – ключовий механізм реформи. Дає людям фінансові інструменти і технічні рішення, які зменшать споживання енергоресурсів та витрати на комунальні послуги», – наголосив Геннадій Зубко.”

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка