Заява політичної партії “Об’єднання ”Самопоміч” щодо силового розгону блокади (R)

Житомирська обласна організація політичної партії “Об’єднання ”Самопоміч” засуджує вчорашній силовий розгін Торецького редуту блокади торгівлі з окупованими територіями та незаконне затримання 46 людей. 

Це продемонструвало, що влада України працює в інтересах окупанта, захищаючи кривавий бізнес та принижуючи ветеранів, які відстояли країну в 2014 році. Від початку загострення ситуації на сході країни фракція “Об’єднання ”Самопоміч” виступає за повну економічну блокаду тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей.

Торгівля з агресором – це зрада національних інтересів України та українського народу. Ця торгівля, насамперед, вигідна олігархам, чиї інтереси захищає сьогоднішня влада. Саме тому “Об’єднання”Самопоміч” підтримує ініціативу добровольчих рухів, які взяли ситуацію під свій контроль. 

Влада виступила проти власних людей. А скільки годин уряд витратив для того, щоб вести перемовини з тими людьми, які замість нього працюють? Обмаль! Більше часу було витрачено на організацію вчорашньої операції з приниження людської гідності і гідності ветерана української армії, який прийшов за покликом серця. Сьогодні країна потребує реальної стабільності. 

Вчора влада привела українську державу до дестабілізації та спонукала до внутрішнього конфлікту. Цій державі зараз цього не потрібно. А цей парламент повинен не сховати голову в пісок і розповідати про втрачені робочі місця, які під окупацією були давно втрачені для української економіки, а визнати реальність і допомогти уряду. Ми повинні визначити, що у нас є окуповані території, прийнявши відповідний закон.

Блокада вкотре довела, що більшість політиків не встигають, або не хочуть встигати, за думкою українців. Ми нагадаємо, що єдиним джерелом влади в Україні є народ. І політики мусять почути українців! Напередодні Дня добровольця влада вкотре продемонструвала своє лицемірство та цинізм, кийками нагороджуючи бійців, які відстоюють національні інтереси України. Своїм рішенням щодо розгону редуту в Кривому Торці влада поставила країну на край безодні.