Блок для балкона з ПВХ може надати приміщенню особливу вишуканість

Блок для балкона з ПВХ може надати приміщенню особливу вишуканість.

Установка пластикових вікон на балкон, які придбані, наприклад, на https://www.056.ua/catalog/49/230, дозволяє істотно скоротити витрату тепла, проте експерти радять не обмежуватися цим і подумати про покупку балконного блоку з ПВХ. З його допомогою можна не тільки уникнути високі тепловтрати, але і зробити житло більш сучасним і привабливим.

Види балконних блоків

Така конструкція включає в себе дві основні складові: пластикове вікно і балконні двері. Вони мають одну загальну раму, за рахунок чого забезпечується більша надійність і простота монтажу. При цьому балконні двері сьогодні представлені в декількох різновидах:

класичні – мають закриту нижню частину, нерідко захищену сендвіч-панеллю, і прозору верхню. Така конструкція дозволяє зберегти на 20% більше тепла. При цьому досягти ще більшої енергоефективності допоможе установка спеціального енергозберігаючого склопакета;

повністю прозорі двері – дозволяє пропускати більше світла в приміщення. Шумопоглинання таких дверей на 10% краще, ніж у класичній, за рахунок високої звукоізоляції склопакета;

французькі – такі готові пластикові двері є повністю прозорими і не мають перемички. Це робить їх зовні майже невагомими, завдяки чому вони прекрасно вписуються в інтер’єр різного стилю.

При цьому додати оригінальності балконного блоку допоможе тонування скла, замовлення ламінованого профілю або цікава фурнітура.

Купуючи таку металопластикових конструкцій для свого житла, варто звернути увагу на ряд моментів. Перш за все, експерти рекомендують вивчити якість фурнітури, використовуваної для виготовлення балконного блоку. Сьогодні вона представлена різними виробниками, у тому числі, німецькими, українськими, китайськими і т.д. Найбільш надійним вважають фурнітуру виробництва Німеччини.

Не менш важливо також якість самого склопакета, адже саме від цього багато в чому залежить енергоефективність балконних дверей. Разом з тим, слід пам’ятати і про граничні навантаження і вагу конструкції. Тому рекомендується встановлювати в подібні двері тільки однокамерні склопакети. Вікно при цьому може бути як глухим (дешевший варіант), так і таким, що відкривається. Віддати перевагу краще другим варіантом, так як це дозволяє використовувати ще і режим провітрювання.