Кабельні вироби

У цій темі хотілося б в загальних рисах розповісти про те, що собою представляють ці витратні матеріали. А також з’ясувати, чим вони відрізняються один від одного і якими взагалі бувають. Отже, з основ фізики ми пам’ятаємо, що електрика переміщається з одного місця в інше по провідникам. 

Оскільки різні провідники мають різну провідність, то природно і використовують найбільш ефективні (оптимальні) з них. Це звичайно мідь і алюміній. Інші метали (або сплави) використовуються порівняно рідше. Оскільки вони менш вигідні і практичні.

Кабельно-проводниковая и электротехническая продукция на сайте ТДМ.

Кабельні вироби, це різні різновиди ізольованих або не ізольованих електричних провідників, які служать для передачі або перетворення електричної енергії. Вони застосовуються для передачі цифрової і аналогової інформації, використовуються в тих чи інших перетворювачах електроенергії, в радіоелектронних пристроях і т.д. До подібних кабельних виробів можна віднести різні ізольовані і не ізольовані проводи, кабелі, стрічки, шини, електричні шнури і навіть оптоволоконні кабелі.

Провід, це ізольовані або є не ізольовані провідники електроенергії, що мають одну або кілька струмопровідних жил. Для проводу, як правило, характерно і властиво легке ізоляційне покриття (якщо він ізольований). Вони використовуються в не жорстких експлуатаційних умовах. Це найпростіша конструкція для передачі електрики.

Кабелі собою представляють одну або більше ізольованих жил (провідників), які укладені в загальну неметалічну або металеву оболонку, зверху якої, в залежності від певних умов монтажу та подальшого використання, може бути спеціальний захисний покрив (для захисту від пошкоджень). Тобто, кабелі, складаються з тих же проводів, але через те, що вони використовуються в більш суворих умовах, то і захищені (як електрично, так і механічно) вони краще, ніж звичайні дроти.