Підсумки дня: Україна отримала гроші від МВФ, а Гонтарева лишається главою НБУ

Рада директорів МВФ схвалила рішення про виділення Україні траншу в $ 1 млрд. Про це в Facebook написав президент України Петро Порошенко.

На думку президента, таким чином МВФ висловив своє визнання реформ в Україні.

Нагадаємо, розгляд Радою виконавчих директорів МВФ третього перегляду програми України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) – разом з результатами консультацій 2016 р статтею IV угод МВФ було заплановано на сьогодні.

Окрім того, як стало відомо, Валерія Гонтарєва залишається працювати главою Національного банку України. Про це заявила представник президента в Раді Ірина Луценко, повідомляє кореспондент LIGA.net у Верховній Раді.

“Фракцію БПП, уряд, президента влаштовує робота Гонтаревої. Її робота бездоганна. Вона залишається працювати на своїй посаді”, – заявила Луценко.

Вона також спростувала, що робила заяви про відставку Гонтаревої.

“Мене запитали, написала вона заяву про відставку. Я сказала, що це вже п’яте повідомлення в ЗМІ. Повідомлення в ЗМІ, а не самої Гонтаревої”, – зазначила Луценко.

Глава фракції БПП Артур Герасимов також не підтвердив інформацію про те, що Валерія Гонтарєва написала заяву про відставку.