​У Житомирі відбувся черговий випуск Школи Місцевого Самоврядування

26 квітня 2017-го гоку відбулось закриття курсу Житомирської Освітньої муніципальної програми для молоді «Школа Місцевого Самоврядування».

Протягом місяця всі бажаючі мали змогу відвідувати лекції у міській раді. Кожного тижня відбувалися заняття на різні теми, які стосувались місцевого самоврядування. Лекції читали депутати міської раді, журналісти та керівники різних підприємств.

Про особливості цьогорічної школи місцевого самоврядування розповіла начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ковальчук Ірина: «Цього року ми вперше побували в патрульній поліції, запровадили дещо іншу систему анкетування, третє – це візії, які учні школи готували на закриття. І четверте – це те, що більшість слухачів активні, яким дійсно цікаво і вони долучаються до практики в якості волонтерів, до роботи управління. Для нас дійсно важливо, щоб молоді люди заходили в кадровий резерв міської ради».

По закінченню навчання Матвій Хренов – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради вручив випускникам школи, цього року їх було 84, сертифікати про проходження «Школи місцевого самоврядування». Натомість випускники поділились своїми враженнями:

– Дуже сподобалась школа. Ми більше дізнались про своє місто, дізнались про те, що тут відбувається, в чому ми можемо бути залученими, що можемо зробити для рідного міста. Більше всього мені сподобалась та запам’яталась зустріч із представником ЗМІ з телеканалу СК1. Було цікаво, коли організатори не просто сиділи та розповідали, а задіювали нас, розігрували життєві ситуації, – Юля, учасниця школи.

– Багато інформації взяв для себе, дізнався про Житомирську міську раду, про архітектуру міста, транспорт. Саме те, що мене цікавило, – Влад, учасник школи.

Зацепіна Марина

Чумальчук Марія