В ЖДУ Франка пройшла ярмарка вакансій

У Житомирського державного університету ім. І. Франка 26 квітня в актовій залі центрального корпусу, для студентів була проведена «Ярмарка вакансій». 

Студенти незалежно від напрямку навчання і курсу мали змогу познайомитися з представниками різних сфер робіт, на яких можуть заробляти кошти молоді люди.

Вступне слово виголосив ректор університету Саух Петро Юрійович. Його розповідь розпочалась з короткої історії про свої студентські роки, а саме про те як він підзаробляв. І доповнив: «Будь яку роботу людина не має цуратися. Якщо випала доля займатися тією чи іншою працею людина повинна її виконувати бездоганно і тільки тоді її чекає успіх».

Для ознайомлення з станом ринку праці в Житомирській області, слово надали Гульняєвій Тетяні Володимирівні, представнику Житомирського міського центру зайнятості, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних. 

За її словами, на 10 вакансій в 2016 році претендувало 11 пошукачів роботи. Найбільша кількість вакансій була заявлена за посадами продавців, водіїв, кухарів, барменів, зварювальників, швачок, слюсарів та бухгалтерів. Тому ми можемо говорити що є вакансії і є пошукачі роботи, але роботодавець і пошукач не завжди знаходять спільну мову.

На даному «Ярмарку вакансій» представили такі компанії: «ПриватБанк», «Сільпо», «Viseven», «Infopulse», «Lamoda», «Філіп – Моріс Україна» та директор навчального комплексу школи-дитсадок «LimPoPo». 

Представник кожної з вищеперерахованих компаній презентував присутнім усі аспекти прийняття на роботу. По завершенню виступів бажаючі студенти могли поспілкуватися з представниками компаній.

Вавшко Вікторія

Жуковець Лідія