Євросоюз ухвалив скасування плати за роумінг з 15 червня

Рада Європейського союзу затвердила перехід на безкоштовний роумінг для європейських користувачів на території всіх країн, що входять до ЄС, з 15 червня.

Про це повідомляє HROMADSKE.

На засіданні було ухвалене остання законодавча дія на шляху до цієї мети, яке обмежує розміри платежів провайдерів мобільного зв’язку одне одному для надання роумінгу на всьому просторі ЄС.

«З 15 червня користувачі з мобільними телефонами, які подорожують в інші країни ЄС, зможуть дзвонити, відправляти текстові повідомлення або здійснювати пошук в мережі без сплати будь-яких додаткових витрат», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що роумінг без доплати незабаром після 15 червня буде наданий також Ісландії, Ліхтенштейні та Норвегії, що не входять до Євросоюзу.

«Коли європейці поїдуть в літню відпустку, вони зможуть насолодитися свободою мобільного зв’язку та інтернетом за кордоном, як у себе вдома. ЄС полегшує наше життя дуже практичними способами», – сказав міністр із конкурентоспроможності, цифрової, морської та сервісної економіки головуючої в ЄС Мальти Еммануель Маллен.

Нагадаємо, що Європейський парламент на засіданні в Страсбурзі 6 квітня підтримав надання Україні безвізового режиму з ЄС.

У свою чергу, Комітет постійних представників Європейського союзу розгляне питання надання Україні безвізового режиму в середу, 26 квітня.

Очікується, що нові правила українців набудуть чинності вже на початку літа 2017 року.