Житомирські онлайн-видання виявились найпозитивнішими в Україні – дослідження

У березні 2017 року найбільш позитивними виявились інформаційні сайти Житомирської області. Найбільш «депресивними» – онлайн-медіа на контрольованій Україною частині Донецької та Луганської областей, а також у анексованому Російською Федерацією Криму. 

Такі дані контент-аналізу, проведеного компанією «Active Group».

У рамках дослідження всі публікації 10-15 найбільш відвідуваних інтернет-видань кожної області України аналізувались на предмет наявності в них слів, які несуть позитивне та негативне емоційне навантаження.

З’ясувалось, що найбільше слів із негативними значеннями використовують онлайн-медіа Донецької області. Там перевищення кількості негативних слів над позитивними виявилось найбільшим (на 1,3% від загальної кількості слів, використаних у статтях). 

Для зручності сприйняття цей показник було взято за -10 балів. На другому місці – Луганська область (майже -9 балів) і окупований Крим (-7,9 балів). Найбільш «позитивною» виявилась Житомирська область, яка отримала за цією шкалою +3 бали.

Загалом кількість позитивних слів перевищила кількість негативних у інтернет-ЗМІ шести областей: Житомирської, Хмельницької, Дніпропетровської, Чернігівської, Черкаської та Полтавської.

При цьому національні онлайн-медіа створюють більш негативний емоційний фон, аніж місцеві з усіх регіонів за виключенням Херсонської, Донецької, Луганської областей та анексованого Криму.