Знайти автомобіль з iPhone стало ще простіше

Позавчора Google анонсував нову функцію в своєму додатку «Карти», яка дозволить вам знайти свій автомобіль на парковці.

Працює функція по аналогії з картами Apple: якщо ви підключили iPhone до автомобіля за допомогою USB або Bluetooth, Google Maps автоматично запам’ятає місце парковки, коли ви заглушите двигун і покинете автомобіль. А збережуть ваші iPhone звичайно чохли – http://mobinyashki.ua/cases-for-iphone-6-plus.

Включити «Місце парковки» можна і вручну – наприклад, якщо в вашому автомобілі немає можливості підключити смартфон. По завершенні маршруту просто натисніть на синю точку, яка відображає ваше місце розташування, і виберіть «Зберегти як адреса парковки».

Оскільки карти Apple не завжди коректно працюють в наших реаліях, аналогічна функція в Google Maps точно не стане зайвою. Якщо ви хоча б іноді залишаєте автомобіль на парковці, розрахованої на кілька тисяч машиномісць, точно оціните такого помічника. «Карти» не тільки запам’ятовують місце парковки, а й дозволяють побудувати до нього швидкий піший маршрут.

Нагадаємо, жителі мегаполісів (та й просто ті, хто люблять відпочити на природі або сходити в ліс за грибами) не з чуток знайомі з проблемою пошуку автомобіля на парковці. Найчастіше на це може піти не менш 10 хвилин, і подібні незручності, схоже, відчувають і в наших містах. Тому інженери Apple вирішили додати відповідну функцію в iOS 10.

Як тільки користувач iPhone завершить поїздку на своїй машині, автомобіль буде автоматично відзначений спеціальною шпилькою, положення якої при бажанні можна буде скорегувати, якщо координати недостатньо точні. Місцезнаходження автомобіля буде збережено в Apple Maps, а побудувати маршрут до нього можна буде прямо з віджета повідомлень

Це дійсно зручна функція – наприклад, якщо ви гуляєте по незнайомому парку і хочете швидко знайти вихід, щоб потрапити в свій автомобіль. Нововведення стало частиною оновленого програма «Карти» в iOS 10, яке стало помітно зручніше, при цьому розробники повністю переробили інтерфейс програми.