​Думка житомирян про День вишиванки

У Житомирі проходять урочистості з приводу святкування Дня Вишиванки. 

По вулиці Михайлівський вже представлені вироби майстрів – вишиванки, обереги, ляльки-мотанки, прекраси та багато іншого.

«Сьогодні ми дуже вдячні місту Житомиру, що запросило Спілку Народних Майстрів виставити в цей день свої композиція та одягнути вишиванки, показати красу народного мистецтва та символіку нашого вбрання, показати забуті ремесла, які ми відроджуємо», – каже голова СНМ «Мистецьке Полісся» Анна Івченко.

Ще ми зробили опитування серед перехожих і поставили такі запитання:

– Чи подобається вам носити вишиванку?

Людмила: «Особисто я вишивала ще при гасовій лампі, був час коли я всю свою квартиру прибрала вишитими рушниками. В мене є кілька сорочок, яких я вишила самостійно і це для мене мій оберіг, що цікаво – ті вишивки, які мені не хотілилося закінчувати – виявилися найкращими. Дуже круто, що наше суспільство накінець зрозуміло, що своє – найцінніше.»

– Що для вас означає вишиванка?

Ірина: «Слово вишиванка я розумію як код нації, тому що, я пам`ятаю бабусю, її теплі руки, які вишивали можна сказати наше щастя і добробут.»

– Чи вважаєте ви правильним влаштовувати такі святкування?

Ольга: «Я радію з того, що ми вже кілька років поспіль влаштовуємо це свято. Таким чином ми вшановуємо своїх предків, показуємо, що вишиванка жива.»

Каріна Загацька