Керівник ФБР назвав Росію найбільшою загрозою для світу

Джеймс Комі на слуханнях у Сенаті означив РФ як найбільшу загрозу у світі. Він також відкинув свій імовірний вплив на поразку на президентських виборах Гілларі Клінтон.

Про це інформує Німецька хвиля.

Директор Федерального бюро розслідувань США (ФБР) Джеймс Комі назвав Росію найбільшою загрозою для Сполучених Штатів. Шеф спецслужби заявив про це під час слухань у юридичному комітеті Сенату в середу, 3 травня. На слуханнях ішлося про ймовірний вплив Росії на президентські вибори 2016 року у США.

Комі сказав, що Росія являє собою “найбільшу з усіх загроз у світі, виходячи з її намірів і можливостей”, а також із того, що російська влада і досі втручається в американську політику, цитує інформагенція Reuters.

Комі відкидає відповідальність за поразку Клінтон на виборах

Окрім того, глава ФБР заперечив свій вплив на поразку на президентських виборах кандидатки від Демократичної партії Гілларі Клінтон, який йому приписують. За словами Комі, його “трохи нудить” від думок, що він міг вплинути на результати виборів, але він не мав іншого вибору, окрім як оголосити за лічені дні до голосування про поновлення розслідування стосовно Клінтон. Не оголосити про це означало б приховати, а це, на думку Комі, було б “катастрофічним” рішенням.

Окрім того, глава ФБР цілковито заперечив підозри у своїй причетності до витоків у медіа інформації про розслідування щодо кандидатів у президенти США.

Нагадаємо, ішлося про справу щодо використання Клінтон приватного поштового сервера під час перебування на посаді держсекретарки США. Пізніше – за кілька днів до виборів – Комі повідомив, що знайдені нові електронні листи не містили конфіденційної інформації. Однак чимало демократів переконані, що саме ця заява Комі підірвала довіру частини виборців до їхньої кандидатки в президенти.

Напередодні Клінтон відверто розповіла про свою версію поразки на президентських виборах. Частину відповідальності за це вона поклала на главу ФБР через його лист до Конгресу, в якому йшлося про поновлення розслідування.

Фото: Рейтерс