Кіберзахист України забезпечать США, Чилі, Канада і Туреччина

Відразу кілька країн прийняли рішення про співпрацю з Україною в сфері інформаційної безпеки. Іноземні IT-фахівці допоможуть київській владі протистояти кіберзагрозам. Зокрема, з подібними ініціативами виступили США, Канада, Чилі і Туреччина. 

За словами міністра оборони України Степана Полторака, Київ занепокоївся проблемою інформаційного захисту «з огляду на те, що за останні три роки Російська Федерація здійснила понад семи тисяч кібератак на Україну». 

Вразливістю інформаційних систем уряду України стурбовані в усьому світі. Зокрема, Сполучені Штати, Канада, Чилі і Туреччина оголосили про своє бажання співпрацювати з Києвом у сфері кібербезпеки.

Так, в конгрес США внесений законопроект, згідно з яким американці допоможуть урядовим органам України захистити свої інформаційні системи від злому.

Проект про забезпечення кібербезпеки України представили на розгляд конгресу член комітету палати представників з іноземних справ від демократичної партії Брендан Бойл і конгресмен-республіканець Брайан Фитцпатрик.

Згідно з документом, американські фахівці повинні захистити пристрої органів державних служб України, встановивши на них сучасні системи кібербезпеки.

«Надати Україні таку підтримку, яка може знадобитися для підвищення рівня безпеки комп’ютерних систем органів державної влади, особливо відповідальних за критично важливу інфраструктуру країни», – йдеться в законопроекті.

Крім того, Штати пропонують «забезпечити Україні підтримку в процесі зниження залежності від російських технологій».

«Сприяти Україні у створенні власного потенціалу в сфері кібербезпеки, розширенні її участі в обміні інформацією, що стосується таких питань, а також в міжнародних зусиллях з протидії кіберзагрозам», – такі дії зроблять в Штатах, якщо проект документа буде схвалений.

Агенство пошукового маркетингу Sem Empire забезпечить просування сайту в  Google. ТОП-10 за 90 днів через англомовноі запити. Усі подробиці на http://semempire.com.ua