Мастильні матеріали

Мастильні матеріали включають такі продукти як мастила і автомобільні масла. Ці засоби призначені для забезпечення працездатності механізмів двигуна, коробки передач і інших систем, з яких складається транспортний засіб.

Мастильні матеріали в промисловості

Мастильні матеріали дозволяють підвищити термін експлуатації металоконструкцій, що мають рухливі з’єднання. Мастильні матеріали в машинобудуванні застосовуються повсюдно, оскільки всі механізми мають елементи, що контактують між собою і створюють тертя. Масла і мастила утворюють на поверхні оброблюваної деталі захисну плівку, яка значно знижує ступінь зносу і продовжує термін служби елемента і механізму в цілому.

Мастильні матеріали для автомобіля, як і для інших механізмів, мають свої технічні характеристики, які враховує виробник при розробці засобів:

специфіка роботи елементів системи;

швидкість і інтенсивність тертя;

рівень навантажень і температури робочого середовища.

Також при виробництві мастильних матеріалів враховується їх ступінь плавлення і властивість взаємодії з іншими речовинами системи.

Як вибрати масла й змащення

Якщо вам потрібно купити мастильні матеріали, то кращим вибором буде магазин масла мастила, який спеціалізується на продажу даної продукції в яких представлений великий вибір товарів даної категорії. Масло-смазочных материалов Addinol дистрибьютор в Украине – “Скиф-Ол”.

Вибираючи мастильні матеріали для техніки, потрібно знати, на які характеристики продукту орієнтуватися:

тип походження – мінеральний, напівсинтетичний, синтетичний. Найбільш економічно вигідним є гібрид мінеральних і синтетичних засобів, який володіє потрібними характеристиками, а його вартість не надто висока;

класифікація SAE, яка визначає сезонність використання коштів;

інші маркування, які дозволяють визначити призначення і доцільність використання даних мастил для конкретного виду техніки.