На сесію міської ради прийшли батьки і діти басейну “Авангард” просити у депутатів захисту

На житомирської сесію міської ради прийшли батьки і діти басейну “Авангард” просити у депутатів захисту та поставити охорону.

Нагадаємо, нещодавно батько і син Грибани побили тренера Віталія Тищенка, зламали йому щелепу, бо, ніби, він не слідкує за дітьми, які тренуються в басейні. Стверджували, що ті лізли в їхні шафи.

Батьки твердять, що у дітей моральна і психологічна травма. Дітям погрожують, вони бояться ходити по місту. 

“14 05 на тренера Грибани скоїли напад вже в лікарні. Як батькам пояснити, що у нас в державі процвітає кримінал? І ми йдемо в Європу? Грибан раніше засуджений був і має зброю.   Просимо захистити дітей, встановити охорону басейну”, – сказав один із батьків.

На сесію прийшов менший Грибан.

“Я ходжу в басейн і ні з ким там конфліктів не було. Це на мене 14 числа скоїли напад. А зброя у мене є, бо мене колись залякували і у мене були проблеми. Я ніколи в житті дітей не чіпав”, – сказав чоловік.

При цьому вихованці кажуть інше.

“Грибан сказав неправду, я є свідком інших подій. Завжди було так, що передягтись неможна, якщо в роздягальні є ці люди. Лайкою виганяють, дають підзатильники, я неодноразово падав”, – розповів  Володимир Журба, вихованець басейну.

Депутати відразу поставили питання, як це під час занять діти тренуються і переодягаються разом із дорослими.

Керівник міської поліції Михайло Сорока, розповів, що зараз проводиться судмедекспертиза.  Відкрито 2 кримінальні провадження.

“Впродовж тижня будемо приймати рішення”, – сказав він.

Але надати охорону басейну, за його словами, поліція зараз змоги не має.

Мер Сергій Сухомлин запропонував забрати абонементи у Грибанів.

На цьому і зупинились та вирішили заслухати звіт Нацполіції з даної справи на наступній сесії.