Напередодні 9 травня на Житомирщині відкрили меморіальну дошку захиснику України від російських загарбників

В переддень Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги, в Овруцькому районі відкрито двадцять першу меморіальну дошку Герою, що загинув, захищаючи цілісність та суверенітет України, – Горячеву Сергію Володимировичу.

Маленька, зсутулена від важкої селянської праці та безмежного горя мати раз по раз втирає сльозу, похмурий погляд опускає долі рідний брат Сергія. Громада села, вчительська сільська інтелігенція та учнівська молодь, хоч і підтримують у скрутну хвилину, і поділяють скорботу за земляком, але не зможуть дати того тепла, любові й турботи, які міг ще багато років дарувати рідним і близьким сам Сергій.

Сергій Володимирович Горячєв, уродженець с. Бондарівка, мав повернутися до рідних і близьких зі сходу України, бути для них надійною опорою та підтримкою. Та не судилося…Мобілізований у зону проведення АТО 4 червня 2015 року, пройшов навчання у Центрі підготовки прикордонних військ смт. Оршанець та був направлений на несення служби у Краматорськ. Там, при виконанні службового обов’язку, трагічно загинув.

«Я схиляю голову перед матір’ю, що народила й виховала справжнього патріота, – сказав, виступаючи перед громадою голова адміністрації Юрій Дивинський, – І як представник Президента в районі прошу пробачення за те, що не змогли вберегти від загибелі найдорожчу Вам людину».

По завершенні мітингу Юрій Дивинський ще довго розмовляв із мамою Героя, з’ясовував чим і як може допомогти родині. Бо держава, яку захищав Сергій, зобов’язана чим може допомагати таким сім’ям.

Овруцька РДА