Порошенко назвав надання безвізу “розривом з пострадянським минулим”

Затвердження Радою міністрів Європейського Союзу рішення про надання безвізового режиму означає розрив українців з пострадянським минулим і інтеграція в європейський простір. Про це йдеться в зверненні президента Петра Порошенка, повідомляє прес-служба глави держави.

“Зникнуть черги в посольства та візові центри. Залишиться в минулому виснажлива тяганина із збору паперів. Люди заощадять гроші, які витрачали на консульські збори та послуги посередників. Але “безвіз” – це набагато більше, ніж спрощення способу виїзду за кордон. Це – гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини і незалежності нашої держави. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору”, – сказав Порошенко.

Нагадаємо. сьогодні Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання громадянам України права на безвізові подорожі.

За словами президента, 17 травня у Страсбурзі в приміщенні Європарламенту буде підписано  відповідний законодавчий акт. 

“Це, напевно, буде один із найважливіших моїх візитів за три роки служіння на посаді Глави Української держави”, – сказав він.

Рішення опублікують в Офіційному журналі Союзу – і за двадцять днів по тому воно набуде чинності. 

“Приблизно 11 червня 34 європейських країни увімкнуть зелене світло власникам українських біометричних паспортів – для безвізових короткострокових поїздок”, – зазначив президент.