Президент Польщі Дуда подякував українській владі та житомирянам за Леха Качинського

Президент Польщі Анджей Дуда висловив упевненість, що Україна і Польща можуть спільно побудувати успішне майбутнє на основі поваги і почуття солідарності.

Про це президент Польщі Дуда написав в листі, яке зачитали в Житомирі з нагоди відкриття меморіальної дошки Леху Качинському, передає Niezalezna.

Дуда висловив подяку, що українська влада і жителі Житомира зберігають пам’ять про Леха Качинського – “великого друга України”. 

 За його словами, Лех Качинський вважав відносини з Україною важливим елементом формування європейської солідарності і регіонального співробітництва, і тому “постійно прагнув побудувати простір свободи, безпеки та процвітання народів Центральної та Східної Європи, в якому важливу роль грають і наші країни “.

Президент підкреслив, що цей меседж не втрачає своєї актуальності. 

“Польща і Україна можуть спільно побудувати успішне майбутнє, засноване на повазі і почутті солідарності”, – написав Дуда. 

Дуда додав, що Польща і Україна мають однаково високе ставлення до суверенітету своєї країни, тому що вони обидві мають досвід іноземного вторгнення на свої території.