Професійному центру іпотерапії у Житомирі потрібно поставити вікна і зробити дах для зимнього манежу

Професійному центру іпотерапії у Житомирі, який розташовується на вулиці Корольова, 39, потрібне фінансування для установки вікон і завершення зведення даху.

З відповідним зверненням ЖО Благодійний Фонд “Берегиня Полісся” вже звернувся до Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, а також до обласної влади Житомирщини. “Берегиня Полісся” також розглядає усі варіанти співпраці з приватними меценатами.

Критий манеж для зимових реабілітаційних занять в єдиному професійному Центрі іпотерапії міста Житомира та Житомирської області засновникам Центру – професійному психологу, іпотерапевту, члену міжнародної асоціації з іпотерапії Олесі Марчук і її команді потрібен для того, щоб цілий рік працювати з дітьми, хворими на ДЦП, аутизм, та інші види нервових розладів.

Фонд прийме будь-яку допомогу, адже лікувати дітей з важкими діагнозами потрібно постійно і сприяння держави та приватних мецентів для цієї справи дуже потрібне.

Центр іпотерапії розташовується на території технологічного факультету Житомирського національного агроекологічного університету. За минулі два роки за кошти і силами батьків, чиї діти лікуються їздою на спеціально підготовлених і навчених конях гуцульської породи, зведена стайня й частково збудований зимній манеж.

“Його потрібно утеплити, а для цього треба оббити дошками дах, поставити металопластикові вікна і доробити одну зі стін. На це нам потрібні кошти”, – каже представник фонду “Берегиня Полісся” Ольга Маньковська.

Потребу в функціонуванні такого центру розуміють ті, хто у своєму житті зіштовхнувся з родинною бідою. Олеся Марчук дипломований іпотерапевт міжнародного рівня. Результати, які дає її терапія, вселяють у батьків дітей, хворих на вищеперелічені хвороби надію на щасливе майбутнє їхніх дітей.

Лікувальний ефект від спеціальних вправ на іпотерапевничному коні у Житомирі можуть відчути також і вільні від нервових захворювань діти. Профілактичні заняття з іпотерапії допоможуть здоровій дитині зберегти і примножити своє здоров’я, стати значно фізично витривалішою.

Ефект від іпотерапевтичного заняття на собі відчув і журналіст Репортера у рамках підготовки цього матеріалу. Як з’ясувалося, лікування потребують не лише діти з ураженою нервовою і вестибулярною системою, а й на вигляд цілком здорові дорослі люди, адже у кожної людини є свої психологічні травми, які за відсутності якісних змін у житті, стають причинами фізичних хвороб та погіршення, або ж втрати здоров’я. Варто ще зауважити, що негатив і хвороби у рамках вправ на себе забирає і через себе пропускає кінь, який таким чином виконує свою благородну місію.

З питань допомоги у добудові зимового матежу та запису на оздоровчо-лікувальні сеанси та школу верхової їзди на конях, звертайтеся до Ольги Маньковської за номером телефону: (067) 365 09 32, (063) 479 21 63.