Причиною усього, що зараз відбувається, є стара система, – Микола Череднік

“В чергове думав написати про події, які відбуваються у нашому місті. Наприклад, про здорожчання проїзду в громадському транспорті. Чому це насправді відбувається та хто в результаті отримає вигоду. Вирішив не писати. Житомиряни самі через деякий час побачать, чому відбулося збільшення вартості проїзду і для чого перевізників зобов’язали перевозити усі пільгові категорії без обмеження. 

У Житомирі проживає майже 100 тисяч пільговиків. Через декілька місяців багато хто з перевізників не витримає умов ведення бізнесу «по-новому», адже «безкоштовно» возити доведеться кожного другого пасажира.

Події у місті є лише наслідками. Причиною усього цього є система, яка залишається при зміні влади.

Наступники замінюють на посадах попередників і процеси відбуваються далі. Під час виборів, коли «грошові мішки» скуповують голоси, у багатьох людей відбирає і розум, і пам’ять. Замість того, щоб думати та відрізняти брехню від істини, люди віддають свої голоси за красиві картинки та гарні слогани.

І навіть коли у владу потрапляють поодинокі чесні та порядні політики, вони опиняються у меншості. Більшість все одно складають місцеві бізнесмени, для яких єдина ціль отримання влади – це вирішення виключно власних інтересів. І їх не цікавлять виборці, адже під час виборчої кампанії вони вже розрахувалися на 5 років вперед, встановивши дитячий майданчик, провівши концерт або просто скупивши голоси. Такі політики ніяких зобов’язань перед громадою та містом не відчувають.

Саме тому такі люди і не відчувають відповідальності коли голосують за рішення про збільшення вартості проїзду, підвищення комунальних платежів, розкрадання бюджету та міського майна.

Це триватиме доки громада не делегує до влади людей, що будуть представниками широких інтересів, які справді будуть відстоювати інтереси міста та розвивати місто. Зміна одного прізвища на інше ні до чого не призводить. Усі процеси по «накатаній» продовжуються і далі. До того часу, поки влада не буде підзвітною громаді та прислухатися до загальної думки, у місті і надалі будуть дерибанити бюджет, а місто буде поступово деградувати.

Усе в руках громади. Скільки б грошей місцеві олігархи не мали, вони не зможуть підкупити усіх. Рецепт досить простий: якщо вас не влаштовує поточний стан справ, потрібно шукати політиків, які спроможні це змінити. Якщо таких немає – потрібно не боятися йти у політику та самим усе змінювати.

Інших варіантів не існує. Якщо вірити політикам, які роками розказують одне і теж, нічого не зміниться, а ми будемо і далі обманутими.

Наше майбутнє залежить лише від нас.”

Микола Череднік