Путін прилетів до Макрона

Сьогодні, 29 травня, президент Франції Еммануель Макрон прийняв у Версальському палаці президента Росії Володимира Путіна. Президенти обмінялися рукостисканням і віддалилися, щоб провести переговори.

Про це повідомляє RFI, інформує ЗІК.

Після переговорів за закритими дверима президенти Франції і Росії дадуть прес-конференцію, а потім відправляться у Великий Тріанон на території Версальського парку, де відкривається виставка «Петро Перший, цар у Франції, 1717». Потім Володимир Путін повинен відвідати російський Духовно-культурний центр на набережній Бранлі, на відкриття якого він не потрапив в жовтні 2016 року.

Раніше Емманюель Макрон пообіцяв вести «вимогливий діалог» зі своїми російським колегою і заявив, що має намір обговорити з ним «всі проблеми» і «не йти на поступки» в ході переговорів.

«Дональд Трамп, президент Туреччини (Реджеп Таїп Ердоган) і президент Росії (Володимир Путін) діють в логіці сили, що мене не хвилює», – зазначив президент Франції.

У Москві в свою чергу заявили, що сподіваються на «відвертий і довірчий обмін думками в неформальній обстановці». У вітальній телеграмі своєму французькому колезі Володимир Путін закликав «подолати взаємну недовіру».

Напередодні в Парижі на площі Прав людини пройшов мітинг проти візиту Володимира Путіна до Франції.