Регіональний сервісний центр МВС в Житомирській області: “Ми їздимо до тих, хто їздить”

Запуск роботи мобільних сервісних центрів МВС – це виклик державному сервісу і вимога часу, адже головна мета – зробити державний сервіс доступним в кожному куточку країни.

На сьогоднішній день Регіональний сервісний центр МВС в Житомирській області забезпечений спеціалізованим автомобілем на базі «Renault Master», який здійснює виїзди до населених пунктів Житомирщини, у яких відсутні стаціонарні сервісні центри.

Про це інформує Регіональний сервісний центр МВС в Житомирській області.

За словами в. о. директора регіонального сервісного центру МВС в Житомирській області Євгенія Прохоренка, тепер жителям п’яти населених пунктів Чуднова, Малина, Олевська, Овруча та Попільні не потрібно їхати у державний сервіс – він сам приїжджатиме до громадян.

Як і очікувалося, мобільні СЦ працюють за графіком і надають наступні послуги: – реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, заміна водійського посвідчення, видача міжнародного водійського посвідчення, а також прийом запитів на отримання довідок про відсутність судимостей.

Протягом місяця мобільним сервісним центром МВС в Житомирській області було здійснено 8 виїздів, під час яких проведено понад пів сотні операцій з реєстрації і перереєстрації транспортних засобів та заміни посвідчень водія. Крім того, усім охочим було надано велику кількість консультацій та роз’яснень з питань, які цікавили громадян.

Автомобіль мобільного сервісного центру здійснив свій перший виїзд12 квітня 2017 року до міста Чуднів. Протягом кількох годин функціонування центру працівниками було надано 9 послуг.

Загалом, люди, які отримали послуги в МСЦ та відповіді на свої питання, були задоволені та вдячні. Оскільки кваліфіковані працівники обслуговували громадян якісно, швидко, ефективно.

Пересувні центри працюють за принципом єдиного вікна, у форматі open office та оснащені сучасними системами інформаційних технологій і комунікативним обладнанням. Але головне – формат клієнтоорієнтації, дружнє та турботливе відношення та зручності для усіх відвідувачів.

У мобільному центрі надають послуги два адміністратори і експерт, який проводить огляд автомобіля, а за потреби здійснює експертизу та оцінку транспортного засобу.

Обслуговування громадян не перевищує стандартів для стаціонарних центрів — наприклад, 20-30 хвилин на обмін посвідчення водія, яке друкується прямо на місці, адже МСЦ МВС обладнано для цього спеціальними технічними засобами з усіма ступенями захисту. Аналогів таким центрам немає у Європі.

Режим роботи МСЦ МВС: середа, четвер, п’ятниця. Мобільний сервісний центр протягом дня обслуговуватиме один населений пункт. На сайті РСЦ МВС у розділі «Мобільні СЦ» оприлюднено актуальний графік виїзду та роботи мобільного сервісного центру. Громадяни з легкістю знайдуть інформацію про потрібні документи, графік роботи МСЦ МВС та інтерактивну карту маршрутів на сайті Головного сервісного центру МВС hsc.gov.ua та на сайті Регіонального сервісного центру МВС в Житомирській області zhi.hsc.gov.ua у розділі «Мобільні СЦ».