Суп лагман в мультиварці

Лагман з куркою в мультиварці – це один з варіантів лагмана. 

Лагман – це блюдо середньоазіатської кухні, являє собою густий наваристий суп. Лагман складається з чузми (локшина), ваджи (м’яса, овочів і підливи). 

Назва лагман походить від слова люмян-розтягнуте тісто. Воно відображає головну особливість приготування страви: тісто для домашньої локшини особливим чином розкочується і вручну витягується.

Локшина для лагмана відварюється окремо, а підлива з овочами і м’ясом теж готується окремо. При подачі локшина заливається гарячим бульйоном.

Традиційним для лагмана вважається баранина і яловичина, проте можна використовувати будь-яке м’ясо. Овочі також можна використовувати різні, навіть редьку, капусту, редис, баклажан, але базовими інгредієнтами є цибуля, морква, томати. Картопля додають не завжди.

Продукти:

500 г курячої грудки

300 г (1-2 шт.) цибулі ріпчастої

400 г (3 шт.) картоплі

300 г (2-3 шт.) морквини

200 г (2-3 шт.) солодкого перцю

2 зубки часнику

25 г томатної пасти

сіль, спеції

2 ст. ложки рослинної олії

Для домашньої локшини

500 г борошна

200 мл води

1 шт. яйце

2-3 ст. ложки рослинної олії

Куряче філе нарізаємо середнім кубиком. Овочі чистимо. Картопля, цибуля і солодкий перець нарізаємо невеликим кубиком. Моркву натираємо на тертці (можна нарізати соломкою). Часник подрібнюємо за допомогою преса.

У чашу мультиварки наливаємо 1-2 столові ложки рослинної олії і включаємо програму «Жарка» на 20 хвилин. Даємо чаші 5 хвилин розігрітися і викладаємо в неї м’ясо. Коли м’ясо обсмажується, додаємо цибулю, моркву і часник, через 2-3 хвилини додаємо солодкий перець і в кінці картопля.

До обсмаженою овочам додаємо томатну пасту, розведену в 1 склянці води. Додаємо в чашу мультиварки воду, щоб вода повністю покривала овочі з м’ясом.

Поки м’ясо з овочами готується необхідно відварити локшину (можна замінити спагетті).

Об’єднувати відварену локшину з м’ясом і овочами необхідно безпосередньо в тарілці перед подачею.

Лагман з куркою в мультиварці готовий. Смачного!

Подається лагман в піалах для супу або глибоких тарілках з рубаною зеленню.

Найкращі рецепти супа лагман на https://all-sup.ru/Node/recipe/retsept-supa-lagman-s-kuritsey