Три найкращі книги по кулінарії, які варто прочитати кожному

Для тих, хто не вважає приготування їжі важким щоденним обов’язком, а прагне створювати кулінарні шедеври для своїх близьких, для тих хто мріє перейняти досвід різних народів світу і навчитися готувати їх національні страви в межах власної кухні, – наша сьогоднішня добірка.

До вашої уваги – книги, що заслужили на найвищу оцінку й допомогли тисячам цінителів кулінарного мистецтва здійснити власні мрії!

«Моя Італія», Джеймі Олівер

Секрет світової популярності цієї книги криється в тому, що вона якнайкраще підходить для практичного застосування. Її автор – прославлений британський шеф-кухар, відомий у багатьох країнах завдяки численним літературним працям та телевізійній передачі «Жити смачно з Джеймі Олівером».

«Моя Італія» унікальна тим, що однаково підходить, як для початківців, так і для професіоналів. Розкішні фотографії, проста та доступна мова, душевне тепло, що відчувається між рядками, роблять її завсідником різноманітних чартів кулінарних посібників.

Родзинкою книги є її оригінальна структура – імітування меню традиційної італійської тратторії. Щоб настільки вдало відобразити багатогранність італійської кухні та познайомити читачів з особливостями різних регіонів (від Півдня до Півночі), автору довелося проїхати країну від Сицилії до Тоскани, збираючи рецепти від простих італійців: поварів маленьких ресторанів, домогосподарок, пекарів, рибалок…

«Японська кухня. Вишукана простота», Сідзуо Цудзі

Для тих, хто мріє осягнути таємниці національної кухні Країни Вранішнього Сонця, праця Сідзуо Цудзі стане справжнім гідом та путівником у цій захоплюючій подорожі. Автор книги – авторитетний сен сей японської кулінарії, який отримавши європейську освіту зміг взяти на себе нетривіальне завдання – донести зрозумілою для західної людини мовою тонкощі японського підходу до приготування їжі.

Найкраще підтвердження цінності цієї книги – 26 перевидань на багатьох мовах!

Варто зазначити, що «Японська кухня. Вишукана простота» – аж ніяк не черговий збірник рецептів, а філософський поетичний труд, який майстерно передає дух японського кулінарного мистецтва.

«Кулінарний гід», Огюст Ескоф’є

Ця книга є безумовним літературним лідером й світовим бестселером для всіх, хто прагне навчитися готувати так, як це роблять французи! На її сторінках – справжній скарб: 5000 неперевершених, розкішних, вишуканих рецептів, якими пишається Франція!

Автор «Кулінарного гіда» або, як його ще називають «Кулінарного путівника», – Огюст Ескоф’є, є всесвітньо відомим продовжувачем ідей великого Марі-Антуана Карема. Ці дві визначні постаті у кулінарному світі удостоєні звання «короля поварів та повара королів».

Велика місія, яку взяв на себе Ескоф’є – створити більш сучасну інтерпретацію високої кухні, виконана ним блискуче! І саме його в наш час іменують творцем сучасної французької кухні.

В каталозі книжкового інтернет-магазину Booklya представлено широкий асортимент видань, які допоможуть освоїти ази приготування їжі або підвищити свій рівень, навчать правилам поєднання різноманітних продуктів, підкажуть, як нагодувати діток, та розповідять про особливості національних кухонь світу.

В наявності великий вибір бестселерів вітчизняних та зарубіжних авторів