Тимощук відзначив 9 травня з георгієвською стрічкою. Фото

Почесний громадянин Луцька, колишній капітан національної збірної України Анатолій Тимощук 9 травня під час заходів з нагоди 72-ї річниці Дня перемоги в Санкт-Петербурзі прийшов до мемеоріалу з георгіївською стрічкою. Фоторепортаж з місця покладання квітів загиблим у Другій світовій війні опублікувала прес-служба ФК Зеніт, пише Ліга.нет.

З 2014 року – початку збройної агресії Росії проти України – георгіївська стрічка стала символом окупантів і їхніх спільників в Україні. Від використання цього символу під час урочистостей з нагоди Дня перемоги відмовилася не тільки Україна, а  і Білорусь з Казахстаном. Українським символом в пам’ять про полеглих у тій війні стала квітка маку.

Раніше депутати Луцької міської ради не зуміли позбавити Тимощука звання почесного громадянина міста через брак голосів.

Тимощук в Зеніті працює помічником Мірчі Луческу. Угода з клубом розрахована на два роки. У якості футболіста в складі Зеніта він провів 150 матчів, забив 18 м’ячів, віддав п’ять гольових передач, став дворазовим чемпіоном РФ, володарем Суперкубка країни, а також Кубка і Суперкубка УЄФА.