Учасники конкурсу юних винахідників з Житомира відвідають музей популярної науки і техніки в Києві

Фонд родини Розенблат влаштував конкурс для юних винахідників.

Про це повідомляє телеканал СК1.

Юні винахідники презентували учора свої розробки у музеї Космонавтики. А оцінюватили їх справжні фахівці, які є членами журі. 

 Члени журі повинні оцінювати роботи, але зізнаються, що обирати вкрай важко.

«Взагалі всі молодці, вони дійсно вже у 5, 6, 7, 8 класах виконують такі задачі, які раніше були досить недосяжні для інших. Більшість робіт мають потенційне продовження», — зазначає член журі Андрій Морозов.

Кожен учасник отримав солодкі призи та грамоти, а троє переможців – подарунки. А всі 19 учасників відвідають музей популярної науки і техніки в Києві, згідно з акцією Фонду родини Розенблат «Подорожуємо разом містами України». Фонд є і організатором цього конкурсу. Пані Олена зізнається, що розуміє важливість подібних заходів, що вклад у майбутнє науки – неоціненний.

«Сприяємо тому, щоб наші діти росли і розвивалися в майбутньому, і представляли гідно і нашу область, і наше місто, і нашу країну. На наш их конкурсах вони мають можливість познайомитися один з одним, зустріти однодумців, і зрозуміти, що те, що вони роблять – це комусь потрібно, і це важливо. Винаходами вже користуються. Наприклад, я знаю, що в зоні АТО фільтрована вода. Саме це розробка наших дітей, учнів 17-ї школи, тому це треба підтримувати і сприяти», — повідомляє співзасновниця Фонду родини Розенблат Олена Розенблат.