Україна продовжить відстоювати в Європарламенті збільшення квот на агропродукцію – Микольська

Уряд України продовжить відстоювати необхідність прийняття Європарламентом рішення про збільшення квот на українську продукцію АПК, незважаючи на негативний вердикт комітету з міжнародної торгівлі.

Про це повідомила  заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська, передає сайт  «Латифундист».

За її словами, голосування комітету з міжнародної торгівлі є лише проміжним етапом.

«Тому ми, уряд спільно з Верховною Радою України, з президентом України продовжимо роботу з Європарламентом і Єврокомісією та іншими інститутами Європейського Союзу з метою якнайшвидшого прийняття законодавчого пакета про підтримку торгових преференцій, адже ми працювали і будемо працювати для розширення присутності українських експортерів на європейському ринку», – повідомила Наталія Микольська.

Заступник міністра додала, що майбутнє голосування в Європарламенті щодо розширення квот надзвичайно важливо для України не тільки з економічної, але і політичної точки зору.

Нагадаємо, що комітет Європарламенту з міжнародної торгiвлi 4 травня проголосував проти збільшення квот на імпорт української пшениці, томатів і сечовини.