Укрзалізниця запустить до Польщі ще один потяг

Укрзалізниця планує запустити поїзд Ковель-Хелм вже з середини червня. Про це повідомили у прес-службі компанії.

“Українська та Польська залізниці разом працюють над запровадженням нового сполучення між Україною та Польщею. Фахівці очікують, що поїзд Ковель − Хелм курсуватиме вже з середини червня”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розвиток цього сполучення сприятиме максимально швидкому перетину кордону та є важливим кроком на шляху євроінтеграції.

«Наразі узгоджуються деталі графіку руху цього поїзда, зокрема, для зручних пересадок на інші поїзди. Розглядається можливість пересадки з №667 Чернівці − Ковель, №97 Київ – Ковель, №83 Одеса – Ковель, а зворотно з Хелму пересадка на поїзд №98 Ковель − Київ та приміські поїзди, що відправляються з Ковеля ввечері. Окрім цього, працюємо з прикордонною та митною службами, узгоджуємо процедуру перетину кордону, щоб пасажири мали можливість потрапити в Польщу максимально швидко», − розповів директор регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник.

Нагадуємо, що з 23 грудня 2016 року курсує поїзд сполученням Київ – Львів − Перемишль. Прикордонний та митний контроль цього поїзду здійснюється під час руху та під час двох технічних зупинок. Проект залізничного сполучення Ковель − Хелм розробляється за аналогічною схемою.

Популярність залізничного транспорту серед пасажирів, які подорожують до Європи, зростає. За період курсування поїзд Київ – Львів − Перемишль уже перевіз 40340 пасажирів до Польщі і 25225 із Польщі до України.