В Англії продадуть сонцезахисні окуляри Ленона

Сонцезахисні окуляри, які один із засновників британської музичної групи The Beatles Джон Леннон (1940-1980) розчавив в нападі гніву, виставлені на аукціон в Англії. 

Як повідомляє газета Mirror, круглі окуляри, які стали неодмінним атрибутом Леннона ще в останні роки існування легендарної “ліверпульської четвірки”, оцінені в 3,5 тис. фунтів ($ 4,5 тис.).

Сонцезахисні окуляри від різних брендів пропонує “Дом оптики”. Ціни досить демократичні. а вибір порадує. Замовляйте на http://dom-optiki.ua/catalog/9-solncezashitnye-ochki

Одного разу, в 1970-их роках, Джон Леннон, розмовляючи по телефону в будинку свого дядька в Лондоні, так сильно розлютився, що наступив на свої окуляри, після чого викинув їх. Але дядькові одного з найвідоміших людей на планеті, Чарлі Леннону, стало шкода окуляр. Він витягнув їх з сміттєвого кошика, полагодив, а саму історію ретельно записав від руки. 

“Так, у хлопчика був ще той характер, але я подумав, що це все одно що викидати гроші на вітер”, – пояснює дядько свій вчинок в листі, який також дістанеться тому, хто купить окуляри.

Леннон, який почав сольну кар’єру після розпаду The Beatles в 1970 році, був убитий через кілька років після інциденту з окулярами. Його життя обірвалося 8 грудня 1980 року в Нью-Йорку. Дядько пережив свого племінника на 22 роки.

З тих пір раритет зберігався у колекціонера з Йоркшира. Аукціонний будинок саме з цього графства на півночі Англії – Ryedale Auctioneers – проведе торги. Ціни на предмети, так або інакше пов’язані з групою The Beatles, досягають небачених висот. У 2015 році на аукціоні в США барабанна установка ударника Рінго Старра була продана за $ 2,2 млн.

А знайдений в минулому році лист Леннона королеві Великобританії Єлизаветі II, в якому бунтар і політичний активіст відмовився від ордена Британської імперії в знак протесту проти військової стратегії Сполученого Королівства, було оцінено аукціонерами в 60 тис. фунтів стерлінгів (більше $ 73 тис.).