В Шодуарівськиму парку відбувся безкоштовний ринок – «FreeMarket»

27 травня у суботу посеред Шодуарівського парку молодь влаштувала «FreeMarket».

«FreeMarket» – це безкоштовний ринок, де кожен бажаючий може принести будь-які свої речі, щоб віддати іншим та взамін взяти щось собі.

У Житомирі такий захід проводиться вже не вперше. Раніше він проходив на вулиці Михайлівській, а цього року його влаштували в Шодуарівському парку. На безкоштовний ринок більшість прийшла не тільки знайти щось із речей, а й принести взамін. Це був не тільки одяг, а й різні дрібнички: книги, прикраси, диски, окуляри та ін. Також організатори пригощали перехожих смаколиками та проводили майстер-класи. Відвідувачі мали змогу насолодитися живою джазовою музикою та фаєр-шоу, яке закривало цьогорічний «FreeMarket».

Богдан Дрозд, один із організаторів, розповів детальніше про проведення заходу: 

«FreeMarket» – це добровільне дарування речей один одному і абсолютно безкоштовно. На сьогоднішній момент це вже четвертий «FreeMarket» у нашому місті. На цей раз його організовувала ініціативна група Житомира з декількох чоловік. Спонсорів заходу у нас не було, але були партнери, які нам допомагали під час організації. Це фаєр-студія «Дім Сонця», центр творчості «Антена», різні пабліки у соціальних мережах. Звичайно, багато людей не розуміло що це таке, але коли ти їм пояснюєш, то вони зацікавлюються. Є ідея організувати таких безкоштовний ринок у наступному році. І це вже як така традиція, тому що не залежачи від того, хто організовує, маркет уже регулярно починає проводитися кожного року.»

«Захід був дуже крутий, легка музика, місце дуже круте біля мосту, багато людей. Наступного року можна було б змінити локацію, щоб було цікавіше, можливо додати більше інструментів, якусь ударну установку, гітарні підсилювачі, наприклад», – Влад, відвідувач заходу.

«Приємно було брати участь у цьому заході. Вразила ініціатива, відкритість та відповідальність організаторів. Фінансування таких заходів бажає бути кращим, бо цей «FreeMarket» був організований за кишенькові гроші студентів», – Артем, учасник заходу.

Марія Чумальчук