В Житомирській ОДА відібрали 26 проектів, які фінансуватимуться за кошти ДФРР

Регіональна комісія 15 травня оцінила усі проекти Житомирської області, які подавалися на конкурс для фінансування з ДФРР, та обрала 26 проектів з 78.

Про це повідомляють в ОДА.

«За рахунок того, що ми в умовах відбору збільшили частину співфінасування з місцевих бюджетів до 30%, маємо на сьогодні можливість реалізувати більше проектів розвитку. Сподіваюся, що більшість проектів буде завершено у 2017 році і на наступний рік майже усі кошти спрямовуватимемо на нові програми»,зазначив голова ОДА Ігор Гундич.

Крім 26 проектів, які за рейтинговими оцінками обрали члени комісії, 8 проектів – перехідні з минулого року, які будуть продовжуватися реалізовуватися у 2017 році на загальну суму фінансування з ДФРР 46 млн 717 тис. гривень.

Нові 26 проектів визначені за 7 напрямками:

1. Створення умов для залучення інвестицій та збільшення обсягів експорту продукції

2. Зміцнення інноваційного потенціалу

3. Забезпечення енергоефективності

4. Створення умов для підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва

5. Покращання інфраструктури

6. Забезпечення формування системи навчальних закладів для надання високоякісних освітніх послуг з використанням наявних ресурсів шляхом виконання плану створення освітніх округів та модернізації мережі загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, у тому числі шкіл-інтернатів

7. Підвищення рівня ефективності використання ресурсів, якості та доступності вторинної та третинної медичної допомоги

На реалізацію нових проектів передбачено більше 88 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку.

Відібраний перелік проектів найближчим часом буде направлений департаментом містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації на погодження до Мінрегіону.

Нагадаємо, Житомирська область у 2017 році на реалізацію проектів із ДФРР отримала 134,9 мільйонів гривень, що на 25 мільйонів більше, ніж минулого року.

1

1

2