В Житомирській області стартувало ЗНО

Перше у 2017 році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури на Житомирщині складає 96,2% абітурієнтів із 8183 зареєстрованих учасників.

Про це повідомляють ОДА.

Про це інформує Ольга Борозена, методист організаційно-навчально-методичного відділу Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти.

«На Житомирщині сьогодні, 23 травня, відкрито 28 пунктів для складання першого у 2017 році зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Тестування розпочалось об 11.00 та триватиме протягом 3 годин. Всі пункти тестування якісно підготовлені та відкрились вчасно: аудиторії забезпечені медичними працівниками, організовано роботу перевізників, охорону тестових матеріалів та дотримання порядку під час роботи пунктів тестування працівниками поліції області. У пунктах також працюють громадські спостерігачі», – зазначила Ольга Борозена.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури налічує 58 завдань різних форм і складається з трьох частин:

  1. Українська мова – 33 завдання.
  2. Українська література – 24 завдання
  3. Власне висловлення – одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Цьогоріч результат виконання завдань частин 1 і 3 буде зараховуватися як результат державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів. Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з української мови, правильно виконавши ці завдання, дорівнює 68 тестовим балам.

Результат виконання всіх завдань сертифікаційної роботи буде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури дорівнює 104 балам.

Нагадаємо, що у 2016 році явка на тестуванні з української мови і літератури складає 95,4 %.

Дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року

Предмет Дата проведення
Українська мова і література 23 травня (вівторок)
Іспанська мова 25 травня (четвер)
Німецька мова 25 травня (четвер)
Французька мова 25 травня (четвер)
Англійська мова 29 травня (понеділок)
Математика 31 травня (середа)
Історія України 2 червня (п’ятниця)
Російська мова 6 червня (вівторок)
Біологія 8 червня (четвер)
Географія 12 червня (понеділок)
Фізика 14 червня (середа)
Хімія 16 червня (п’ятниця)

Додаткова сесія ЗНО проходитиме 3-12 липня 2017 року.