18 об’єктів розвитку освіти Житомирщини подані на співфінансування з ДФРР

З 34 об’єктів розвитку Житомирщини, які подані на співфінансування з ДФРР, 18 стосуються об’єктів освіти.

Питання інвестицій в освіту обговорили сьогодні, 2 червня, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич з керівництвом Житомирської області.

«На Житомирщині тривають капітальні ремонти, будівництво об’єктів, які пов’язані зі сферою освіти. З 34 об’єктів, які подані на співфінансування з Державним фондом регіонального розвитку, 18 стосуються саме об’єктів освіти», – розповідає Лілія Гриневич.

За її словами, важливо інвестувати в опорні школи на сільських територіях, де учні старших класів зможуть отримувати якіснішу освіту.

Голова обласної державної адміністрації Ігор Гундич зазначив: «Освітній простір на Житомирщині має реформуватися комплексно: якщо створювати опорні школи – то з підвезенням дітей сучасними шкільними автобусами, якщо оновлювати підходи, то з урахуванням вимог інклюзивної освіти, якщо ремонтувати приміщення, то за програмою НУШ, аби дітям було цікаво відвідувати школу».

За словами Ігоря Гундича, 29 шкіл області – опорні, 12 закладів визначено для створення освітнього простору за програмою НУШ, на 18 закладів будуть залучатися кошти ДФРР, до 22 шкільних автобусів цьогоріч додамо ще як мінімум 12.

Прес-служба ОДА