19 обдарованих житомирян отримали по тисячі гривень від голови ОДА

Без категорії

У Житомирі 19-ом найрозумнішим, найталановитішим та найвідважнішим вручили по тисячі гривень. 

27 червня у приміщенні житомирської обласної державної адміністрації відбулося вручення стипендій голови ОДА. У малій залі ОДА зібралися школярі, студенти, батьки та працівники державних установ. 

Школярі тішаться, у більшості з них це перша справжня нагорода, яку можна витратити(гроші) і ніхто з них не планує зупинятися на досягнутому.

«Я дуже рада. Що змогла за свої старання щось отримати, адже це усе кропітка робота, вичитано не одну об’ємну книжку, недоспано не одну ніч і ось нарешті результат. В першу чергу, звичайно, вдячна своєму науковому наставнику, без неї усього цього не було б», – каже  Вероніка, учениця 9 класу. 

«Це перша моя така нагорода і, чесно кажучи, я не мав за мету її отримати, я просто сумлінно виконував свою роботу і все. Сподівають, це не остання моя така нагорода», – розповів Віталій Коваль старший лейтенант, начальник рятувального відділення групи рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення. 

«Це чудово що влада підтримує матеріально інтелектуально розвинених та талановитих людей, адже саме це в подальшому сприяє їх розвитку. Проте, я вважаю, що також потрібно не забувати і про наукових наставників та тренерів, адже зачасту всі хвалять і вітають тільки вихованця, а про того хто допоміг отримати низку нагород забувають», – зазначила мама однієї із учениць  Марія Олександрівна.

Сказав декілька слів  і заступник голови ОДА Ярослав Лагута: «Я вважаю, що те що ми сьогодні вручаємо ці стипендії – дуже символічно. Чому? Тому що кілька днів уже святкується День Молоді, а також на носі День Конституції. Ми дуже горді за те, що ми маємо таку молодь. Ось кажуть, що молодь – це майбутнє країни, але  я частково не погоджусь, адже,  вважаю, що ви будуєте сьогодення нашої держави!»

Загалом стипендії голови отримали (інформація із сайту ОДА):

Номінація «За особисту мужність»

Наталія Гончарук – начальник відділу ювентальної превенції ГУ НП України у Житомирській області;

Віталій Коваль – старший лейтенант, начальник рятувального відділення групи рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення;

Ольга Яценко – старший інспектор ювентальної превенції Коростенського відділу поліції ГУ НП України у Житомирській області;

Номінація «За наукові досягнення»

Віталій Хоменко – лікар-хірург Обласної клінічної лікарні ім. О.М. Гербачевського;

Номінація «За спортивні досягнення»

Лідія Ващенко – вихованка ДЮСШ «Динамовець»;

Тамара Гаврилюк – вихованка ЖСДДЮСШОР з легкої атлетики;

Владислав Макаревич – вихованець ЖДЮСШ «Старт»;

Світлана Меленівська – учасник збірної команди області з паратриатлону та плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату;

Максим Щербаков – вихованець ЖДЮСШ з боротьби;

Номінація «За творчі досягнення»

Марія Кириленко – учениця 10 класу Коростишівської гуманітарної гімназії №5;

Максим Мозговенко – учень 11 класу Коростишівської гуманітарної гімназії №5;

Вероніка Самойлова – учениця 9 класу Коростишівської гуманітарної гімназії №5;

Марія Хилевич – учениця 11 класу Листвинської ЗОШ Овруцького району;

Валерія Шарандак – учениця 9 класу Житомирської спеціалізованої школи №20;

Олена Юрченко – учениця Черняхівської гімназії;

Ангеліна Котвіцька – студентка 2 курсу Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка, спеціалізація «Народне музичне мистецтво»;

Руслан Прокопчук – артист-ляльковод 2 категорії Житомирського академічного обласного театру ляльок;

Ольга Бушма – студентка 4 курсу Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка;

Тетяна Коробка – студентка 1 курсу Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка, спеціальність «Дизайн».

Дар’я Войташевська