Безвіз – думки житомирян розділились

Відомо, що нещодавно запрацював безвізовий режим з Євросоюзом.

Тепер для перетину кордону українцям не потрібно чекати довгого й нудного оформлення віз аби потрапити до європейських країн. 

Достатньо мати  біометричний паспорт. 

Читати також: розвіюємо міфи: як працюватиме безвіз на практиці

Ми запитали житомирян, що вони думають стосовно безвізового режиму:

Олеся, 35 років:

– Для моєї сім’ї встановлення безвізу було необхідним, адже мій чоловік періодично їздить працювати за кордоном. Та й взагалі ми часто подорожуємо Європою, а тепер для цього достатньо мати лише біопаспорт.

Катерина, 52 роки:

– Особисто мені байдуже на безвіз, адже я не збираюся їм користуватися. І напевно, не всі бажаючі зможуть його використати, адже аби поїхати за кордон, треба мати гроші, а їх зараз у простих людей не вистачає на Європу. Я думаю, що владі спочатку треба було створити умови для того, аби й у нас було добре, той рівень життя, як у європейських країн.

Читайте також: перші українці вже поїхали до Європи без віз

Діана, 17 років:

– Безвізовий режим це, звісно ж, добре, Україна його справді заслужила, але в мене та моєї родини зараз немає коштів, аби насолодитися подорожами за кордоном.

Кароліна, 18 років:

– На мою думку, безвізовий режим для України не був першочерговою необхідністю, звісно, це добре, але в країні є набагато важливіші проблеми, від яких влада відволікає увагу народу, «кинувши» йому цей «безвіз».

Сергій, 23 роки:

– Особисто для моєї родини безвізовий режим має значення, адже моя мама працює за кордоном. Тепер їй не треба буде мучитись з оформлюванням віз, з їх подовженням та тому подібними клопотами. Тому я дійсно радий, що Україна отримала цей подарунок від Європи.

Олександр, 57 років:

Я найщасливіша людина в усьому світі, адже тепер, коли Україна має безвізовий режим з Європою, я нарешті зможу поїхати до своїх доньки та онуки в Іспанію! Мені ніяк не хотіли давати візу, скільки я промучився, бігаючи з документами туди-сюди, відомо лише Богові. Донька не могла приїхати, оскільки доглядала свою малечу. А тепер я зможу їх побачити!

Єрмоленко Альона