Діти із Житомира побачили кулуари Верховної Ради. Фото. Відео

Вихованці Житомирського вищого професійного училища-інтернату побували у Верховній Раді України. Поїздку для дітей організував народний депутат Борислав Розенблат. 

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

Політик наголошує, вирішив запросити дітей у день пленарного засідання, аби вони на власні очі переконались як працюють законотворці:

«У пленарний тиждень влаштувати екскурсію у Верховну Раду складніше, ніж у інші дні. Але мені дуже хотілося, щоб діти відчули живу атмосферу Українського Парламенту, побачили як працюють депутати, зрозуміли як будується наша держава, як створюються закони. Як на мене, то це цікавіше, ніж ходити порожніми кулуарами чи роздивлятися люстру, коли у залі немає жодного нардепа.Мені приємно було почути, що вихованцям Житомирського вищого професійного училища-інтернату сподобалося. Можливо, хтось з цих дітей настільки перейметься побаченим, що у майбутньому теж обере шлях державотворення»,– каже народний депутат України Борислав Розенблат.

Під час екскурсії юнаки побували в кулуарах Верховної Ради та на балконі сесійної зали. Одразу при вході їх захопили масштаби будівлі: величні сходи, архітектура, історія. Особливу увагу привернула картина, де зображений момент прийняття Акту проголошення незалежності України.

21-річний вихованець училища-інтернату Дмитро Фещенко каже: приміщення Верховної Ради вразило його своєю величчю:

«Прикольна атмосфера, наживо бачиш, що передає телевізор. Дуже гарна зала, люстра – шапка Мономаха, вона неймовірна, гарне оздоблення, платинове»,– ділиться враженнями Дмитро.

Його колежанка Дар’я Матюк не очікувала, що нардепи вільно спілкуються з гостями та відвідувачами українського Парламенту:

«Було цікаво побачити депутатів, яких всі люблять. Ми це фіксували на відео, це пам’ять, будемо усім показувати. Я навчаюсь на секретаря, то хотілося б спробувати себе у ролі секретаря депутата, працювати в такому місці, де такі поважні люди. Можливо, у майбутньому, будемо намагатися також йти до цього», – говорить дівчина.

Заступниця директора училища-інтернату по виховній роботі Олена Яремчук переконує: народний депутат Борислав Розенблат постійно піклується про вихованців цього навчального закладу:

«Він дуже порядна, добра і чуйна людина. Він завжди нас радує незвичайними своїми приїздами або, от як зараз, запрошенням у Верховну Раду. Ми відчуваємо його турботу, і за це ми йому дуже вдячні», – підсумовує жінка.