До державного реєстру внесно 11 нововиявлених пам’яток Польського кладовища Житомира

До державного реєстру внесено 11 нововиявлених пам’яток архітектури історії, архітектури, монументального мистецтва Житомира. 

А саме – одна комплексна пам’ятка – Католицьке (Польське) кладовище та 10 споруд, будівель і пам’ятників, які розташовані на теренах цього кладовища.

Про це у фейсбуці написав краєзнавець Георгій Мокрицький.

Згідно із наказом Міністерства культури України “Про занесення об’єктів культурної спадщини до державного реєстру нерухомих пам’яток України”.

Враховуючи те, що Католицьке (Польське) кладовище в Житомирі є фактично цінною пам’яткою історії, архітектури та монументального мистецтва європейського масштабу, ми плануємо, звернутися до вищих органів влади з пропозицією надання комплексній пам’ятці – Католицькому (Польському) кладовищу статусу національної і готуємо відповідні документи ще на 10 нововиявлених пам’яток на теренах Католицького (Польського) кладовища”, – написав чоловік.

“Відповідні пропозиції з питання поліпшення стану пам’яток на цьому кладовищі і перетворення його на важливий туристичний об’єкт Житомира Товариство розробить і погодить з владою та обговорить з громадськістю“, – зазначив краєзнавець.