Харчування цуценят

Цуценя треба годувати в строго певний час і ніколи не годувати додатково в проміжках між годуваннями. Їжа повинна даватися в достатній кількості, але в такому, щоб щеня з хорошим апетитом все з’їло і навіть вилизало посуд.

Апетит у цуценят неоднаковий, тому точну величину порції встановити важко. Це залежить як від апетиту цуценяти, так і від калорійності їжі. Бувають щенята з великим апетитом, які, накидаючись на їжу, можуть переїдати. Від цього у них здувається животик і може початися пронос. До будь-якої нової незнайомої їжі цуценя треба привчати обережно, уважно і невеликими порціями, щоб його організм засвоював незвичну їжу поступово. Ніколи не вводьте два нових блюда одночасно.

Якщо щеня при черговому годуванні не їсть, а бавиться з їжею, то посуд з їжею потрібно через 10 хвилин прибрати і дочекатися часу наступного годування. Ні в якому разі не можна залишати їжу на цілий день в легко доступному для цуценя місці: він буде харчуватися безконтрольно. Якщо щеня не з’їдає до кінця дану йому порцію, – значить, треба зменшити порції, і, навпаки, якщо видно, що порція йому мала, то при наступній годівлі потрібно її трохи збільшити. Кількість їжі на одне годування і її зміст залежать в основному від комплекції цуценяти: худе воно або, навпаки, товсте. Зайва їжа переповнений кишечник обтяжує, викликає блювоту і може привести до рахіту.

Майте на увазі, що до всіх продуктів, які ваша собака буде вживати в їжу, її потрібно привчати змалку. 

Погано, якщо у цуценяти поганий апетит, але ще гірше, якщо щеня перегодоване. Тоді воно стає млявим, незграбним, ледачим. Ніколи не забувайте про те, що, наприклад, бульдог – спортивна собака, і вона завжди повинна бути в формі.

Ніколи не кидайте цуценяті їжу на підлогу або на землю, не дозволяйте йому нічого брати з землі ні вдома, ні на вулиці.

Также рекомендуем Вам сухие корма для собак BRIT PREMIUM. Ваша собака будет и сытой, и довольной. Корма и для щенков . и для взрослых.