Клімкін анонсував Клімкін анонсував “важливі політичні рішення” під час зустрічі Трампа та Порошенка

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив підготовку зустрічі президентів України та США Петра Порошенка і Дональда Трампа. Про це Клімкін заявив журналістам у Києві в середу, 14 червня. Конкретних дат міністр не назвав., пише DW.

“Зустріч відбудеться, звичайно, ми її готуємо. Але ми повинні витримати інтригу. Найближчим часом Святослав Цеголко (прес-секретар президента України – Ред.) зробить відповідну заяву, синхронно з нашими американськими друзями, але ми зараз працюємо над змістовною частиною промови”, – цитує міністра інформагенція “Інтерфакс”. Так Клімкін відповів на запитання про ймовірний візит Порошенка до США наступного тижня.

На порядку денному зустрічі будуть питання мінських домовленостей, двостороннього співробітництва України та США, допомоги українскьим реформам та співпраці у сфері безпеки. Клімкін анонсував “важливі політичні рішення в цій сфері”.

Глава МЗС України додав, що під час підготовки до зустрічі сторони обговорювали формат участі США в переговорах з урегулювання конфлікту на Донбасі.

“Нам було перед цією зустріччю важливо домовитися з американськими партнерами щодо їхнього формату ангажування, буде це паралельний формат чи це буде формат взаємодії на певних рівнях із “нормандським форматом”. Тому очікуйте найближчим часом на багато важливих новин”, – повідомив Клімкін.