Китайці випустили копію Porsche Macan

Зовсім недавно видатний китайський автовиробник презентував нове покоління легендарного паркетника Zotye SR9.

Модель практично повністю копіює свого «старшого брата» Porsche Macan. Крім того, цей транспортний засіб нічим не відрізняється і від попередньої версії від цього ж бренду – моделі Zotye SR8. Насправді відмінності полягають тільки в порядковому номері моделі. Ці цифри вважаються в Піднебесній щасливими, саме з цього виробники приділяють їм особливу увагу. 

Сам автомобіль припаде до смаку багатьом жителям Піднебесної, адже в порівнянні з оригіналом його ціна нижча в кілька разів. 

Доречно зауважити, сам Штутгарскій автовиробник вже неодноразово заявляв про подачу судового позову до китайських концернів. Однак останніх це, схоже, ні грама не хвилює. Багато компаній піднебесної (не тільки Zotye) вже звикли копіювати дизайн від іменитих брендів. В результаті цього створилася парадоксальна ситуація. Великі світові проектні інститути і тюнінгові ательє, спільно з автовиробниками витрачають мільйони в розробку фірмового стилю і дизайну машин, після чого їх просто копіюють.

Zotye стверджує представникам преси, що їх модель SR9 проектувалася виключно для внутрішнього ринку і не зможе створити для Porsche Macan істотної конкуренції. Але хіба фактична втрата постійно зростаючого ринку Китаю не є серйозною поразкою? 

Залишимо юридичні нюанси і моральну складову за межею уваги і зосередимося на дизайні машини. Zotye SR9 є класичним паркетником, здатним розганятися до пристойних швидкостей. Колеса йдуть в двох варіантах – 18 і 19 дюймові. Збільшений радіус здатний додати зовнішньому вигляду агресії і спортивної динаміки. Всі лінії корпусу плавні і чіткі. З першого погляду можна здогадатися про високі аредінамічні показникиZotye SR9. 

Збільшений капот додає машині більше стилю. Задня частина  оснащена спеціальним спойлером. Дещо звужені фари забезпечують чудовий огляд під час нічної їзди.

В закромах интернет-магазина китайских запчастей Dragonparts есть детали для всех марок китайского автопрома. Поэтому обращайтесь и выбирайте все, что нужно.