Кияни вже запрошують китайських та японських туристів до Житомира

В Київській МДА працюють над тим, щоб залучити китайських і японських туристів не лише до столиці, а й інших міст України.

Про це ABCnews розповів  керівник управління туризму КМДА Антон Тараненко.

“Ми багато працюємо, щоб залучити китайських і японських туристів. І результат є: в першому кварталі ми прийняли на 1,8 тис. більше туристів з Китаю, а турпотік з Японії виріс до 1103 чоловік. Ми просували в Китаї п’ять міст: Київ, Львів, Одесу, Рівне та Житомир. і зараз вони купують тижневі тури в Україну, три-чотири дні в Києві і кілька днів в інших містах. і незважаючи на те, що зараз дуже добре продається саме вікенд в столиці, ми бачимо, що можемо запропонувати їм і насичену програму на цілий тиждень”, – каже чоловік.

За даними Держприкордонслужби, за підсумками першого кварталу столицю України відвідало 283 389 туристів, що на 33% більше, ніж в першому кварталі 2016 року.

За його спостереженнями, китайських гостей найбільше захоплює прогулянка на туристичному кораблі по Дніпру, парк “Київська Русь”, Чорнобиль, Межигір’я і Пирогово з Феофанією.

“Вони люблять все, що пов’язане зі зброєю і історією. Пам’ятник Батьківщині-матері їх просто захоплює. А ось європейських туристів більше цікавить їжа – бари і нічні клуби”, – зазначив  Антон Тараненко.

Правда у самому Житомирі, залучати іноземних туристів поки не дуже поспішають. Але, сподіваємось, поки?

Та все ж, як писав Репортер, китайці можуть вкласти 10 мільйонів доларів у житомирський аеропорт.