Луценко назвав справу НАБУ проти Розенблата та Полякова “блискучою”

“Я не полюю за окремими політиками чи фракціями. Всі подання проти нардепів. в яких є ознаки злочинів, я підпишу. Саме тому я не підписав одне подання на пана Лозового, наприклад. Інше, про несплату податків, так”, – сказав Луценко, відповідаючи на питання журналістів у Житомирі  про подання до ВР на 5 депутатів.

Він назвав справу НАБУ проти Розенблата та Полякова блискучою.

“Подання подане мною щодо блискучої справи НАБУ. Корупційної справи, яку розробили два нардепи для незаконного збагачення. Якби вони просто внесли зміни, не питання. Але вони взяли за це лобіювання гроші. В подальшому пан Розенблат окремо поставив на потік таке питання: кожен державний крок супроводжував вимагання за своє сприяння. Це доведено. Хоч я і знайомий з паном Розенблатом, але я зі спокійним серцем. Доказів достатньо для висунення звинувачення. А Верховна Рада вирішить, чи давати добро на затримання, знявши недоторканість. По кожному з 5 депутатів я впевнений щодо доказів“, – зазначив Луценко.

З його слів, це не кінець чистки рядів у Верховній Раді. “Багатьох депутатів будемо рахувати по осені. Ні комітет ВР, ні зала ВР не може собою підміняти суд. Треба зняти з депутата повноваження, зробити його простою людиною, дати можливість завершити досудове слідство. Голосування за зняття недоторканості стане тестом для депутатів у питанні відданості принципам рівності всіх перед законом”, – сказав Генпрокурор.

Як писав Репортер, НАБУ розказало подробиці затримання помічника житомирського нардепа Розенблата. Сам нардеп заявив, що це провокація, яка направлена на те, щоби знівелювати результати його діяльності у сфері легалізації бурштину та закликав долучитись до “бурштинової” справи НАБУ провідних журналістів-розслідувачів.