Максим Вілівчук: Майбутні покоління повинні знати героїв-захисників України

За ініціативи заступника голови обласної ради Максима Вілівчука в Житомирі стартує проект «Сучасний захисник України». Проект складається з трьох етапів, і робота над першою його частиною триватиме три місяці, впродовж яких житомирські художники виконають 15 картин про захисників.

Після завершення проекту, виставку робіт презентуватимуть у закладах області, а у подальшому картини зберігатимуться у Житомирському обласному краєзнавчому музеї.

Художники зображуватимуть на своїх картинах як захисників, так і події, пов’язані з антитерористичною операцією на Сході країни. Цикл складатиметься із живописних і графічних творів.

«У нас вже є багато робіт наших попередників, які зображували події періоду козацтва, Другої світової війни. Тепер ми маємо віддати шану тим людям, які захищають наразі нашу державу на східних кордонах. Метою цього проекту є увіковічення справжніх захисників України, наших земляків, аби передати наступним поколінням силу й геройство тих людей, які не побоялись, які вистояли й мужньо боронять рідну землю. Нащадки повинні знати своїх Героїв», – зазначив Максим Вілівчук.

За словами голови Житомирської обласної організації Національної спілки художників України Василя Кондратюка, художники працюватимуть в 95-й аеромобільній, 26-й артилерійській і 30-й механізованій бригадах.

1hud1

1hud2

1hud3

1hud4

1hud5

1hud6

Прес-служба обласної ради