На Дніпропетровщині СБУ прикрила фінансову піраміду, яка діяла і у Житомирі

Протиправну діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, учасники якої ошукали жителів України на більше ніж 75 мільйонів гривен, припинили на Дніпропетровщині співробітники СБУ спільно з прокуратурою та поліцією. 

Про це передають в прес-центрі Служби безпеки України.

Злочинці діяли на території Києва, Житомира, Харкова, Дніпра, Кривого Рогу, Полтави, Запоріжжя, Чернігова, Кропивницького, Маріуполя, Херсона та Миколаєва. 

Керівники двох страхових компаній з ознаками фінансової піраміди незаконно привласнювали гроші громадян, обіцяючи своїм вкладникам захмарні прибутки від розміщення депозитних вкладів та страхових внесків на їх рахунках.

За три роки існування так званої кредитно-фінансової установи кількість постраждалих становить майже 30 тисяч громадян України. Керівниками піраміди привласнено понад 75 мільйонів гривен. 

Діяльність фінансової піраміди створила у суспільстві соціальну напругу, яку вдалося зняти завдяки спільним діям правоохоронців. Уже затримано та оголошено про підозру двом ділкам, причетним до організації злочинної схеми. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. 

Тривають слідчі дії, спрямовані на документування протиправної діяльності та встановлення всіх фігурантів справи.