На Житомирщині після капітального ремонту відкрили оновлене дитяче психоневрологічне відділення

До дня захисту дітей 1 червня голова обласної ради Володимир Ширма та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута взяли участь у відкритті після капітального ремонту дитячого психоневрологічного відділення Житомирської обласної психіатричної лікарні №1.

Як зазначив головний лікар закладу Олександр Гусак, з 1975 року відділення жодного разу не ремонтувалось, що призвело до незадовільних умов перебування дітей, неналежного температурного режиму у відділенні, зношування мереж тепло- та водопостачання, санітарно-технічного устаткування, а стан покриття підлоги створював ризик травмування дітей. «Дуже вдячний депутатам обласної ради 6 і 7 скликання,які підтримали виділення коштів на капітальний ремонт, надану допомогу та можливість забезпечити достойні умови перебування, організації лікувального процесу, реабілітації діток з порушенням психіки та поведінки », – сказав Олександр Гусак.

Ремонт проводився у три етапи, загальна сума виділених коштів із обласного бюджету складає 2 млн. 983 тис. грн.

«Дітки, які тут лікуються, потребують нашої посиленої уваги та захисту. На жаль, зростає сьогодні кількість дітей із розладами психіки та поведінки, тому коли постало питання продовження капітального ремонту відділення, депутатський корпус підтримав цю справу стовідсотково», – сказав під час відкриття голова обласної ради Володимир Ширма та побажав, щоб якомога більше діток успішно пройшли процес лікування та реабілітації і в подальшому стали повноцінними членами суспільства.

За даними головного лікаря закладу, на психіатричному обліку стоїть майже 7 тисяч дітей, що складає 3 відсотки від усього дитячого населення області. Щороку у відділенні лікується 700 дітей, переважно діти сільської місцевості.

Нині відремонтоване дитяче відділення – це світлі, зручні і, найголовніше, теплі палати, оскільки під час ремонту були замінені старі вікна, вистелено нове покриття на підлозі, відремонтовано систему опалення, водовідведення, а також відремонтовано санвузли. Крім того, за кошти меценатів у відділенні повністю оновлені меблі, закуплені телевізори, мультимедійна система, устаткування для сенсорних блоків , постільна білизна , пральна машина , стільці та ін.

Але найголовніше, що батьки дітей задоволені результатами перебування тут – а це вартує дорогого.

1 dpv25jpg1 dpv22jpg

1 dpv19
1 dpv18
1 dpv14

1 dpv13
1 dpv11
1 dpv10
1 dpv3
1 dpv16

Прес-служба обласної ради