На які продукти зросли ціни, а на які впали у Житомирській області

На продовольчому ринку житомирської області у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2%.

Такі дані наводить управління статистики.

Зокрема, свинина подорожчала на 4,3%, оливкова олія, морозиво, хліб, кондитерські вироби з цукру, мінеральні та джерельні води, м’ясо птиці, рис, сіль, прянощі та кулінарні трави, риба та продукти з неї, макаронні вироби – на 2,3–0,7%.

Ціни на фрукти підвищились в цілому на 16,1%, у т.ч. яблука – на 42,2%, цитрусові – на 16,5%.

Овочі стали дорожчими загалом на 11,9%, в основному, за рахунок зростання цін на капусту пізню на 50,2%, коренеплоди, цибулю та гриби – на 26,1%, картоплю – на 18,3%. 

У той же час, овочі, вирощені з насіння, подешевшали на 14,1%.

Також знизились ціни на яйця – на 18,5%, молоко, безалкогольні напої, борошно і крупи, яловичину, соняшникову олію, цукор – на 2,8–0,7%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні загалом на 2,9%, зокрема, тютюнові вироби – на 6,2%.