​Недільський прибере пірс, разом з власниками інших забудов на березі Тетерева, – Ігор Малі

«Закон повинен бути один для всіх. Чи не з цієї причини в 2013-му році і сталася Революція Гідності? Люди хотіли і хочуть справедливості в Україні.

Не так давно увагу нашої журналістської групи привернув ряд публікацій про забудову берега річки Тетерів житомирянином Володимиром Недільським.

Ми вирішили розібратися в цій ситуації і проїхати вздовж річки Тетерів, щоб побачити своїми очима, що відбувається на берегах річки.

Ми побачили жахливу картину. Береги річки Тетерів, буквально через кожні сто метрів, незаконно забудовані. Ми почали наш огляд від села Тетерівка і пропливли на човні до Голови Чацького. Скрізь одна й та ж картина: приватні будинки з пірсами і ресторани зі зливними трубами, що йдуть прямо в річку. Нечистоти і фекалії з цих труб спливали прямо біля нашого човна.

Лісова і паркова зона, яка повинна була бути здравницею і санаторною зоною, перетворилася в VIP-село, зі своїми законами і правилами, які не підкоряються законам України. Доступу до води і берегу, передбаченого Водним кодексом України немає ніде взагалі по всій протяжності нашого маршруту. Подекуди були відпочиваючі, але їх було мало на занедбаному і зарослому очеретом березі річки, яка колись славилася чистотою своїх вод.

Житомирська активістка Наталія Куркчі каже, що Водний кодекс порушений повсюдно, але чомусь акцент робиться тільки на одній людині – Володимирі Недільському. На її думку, це замовна кампанія, добре спланована і проплачена. Ще один активіст Ігор Малі вважає, що Недільский не проти зі своєї ініціативи прибрати пірс, якщо їх приберуть всі. «Не повинно бути вибіркової справедливості», – каже Малі.

Справа із забудовою Недільським берегової зони річки Тетерів в міському парку Житомира протягом року піднімалася активістами Житомира. Наприклад, Оленою Галагузою, Іриною Коцюбою, Валерієм, Арушаняном та іншими. Правда мені дивно, що по всій річці Тетерів стоять десятки будинків з аналогічним порушенням будівельних норм і водного законодавства, а під приціл потрапив тільки Володимир Недільський. Чому не звертають увагу на інші порушення?

У Житомирі біля одного з магазинів по вулиці Кочерги, відбувся протест підприємців проти продажу одним з комерсантів російських товарів. Разом з працівником поліції була зроблена контрольна закупка.

За словами протестувальників, будівля, в якому знаходиться магазин, належить житомирському активісту Валерію Арушаняну, який заявляє, що «кожна продана свічка в російській церкві – це куля, випущена в нашого солдата». У той же час, в цьому магазині йде активний продаж товарів російського виробництва і російської дистрибуції. Це що, подвійні стандарти?

Цю акцію протесту відвідали такі громадські діячі і підприємці, як Олександр Коцюбко, Олег Малиновський, Ігор Малі, Наталія Куркчі, Ігор Пірожок, Олександр Защитніков, Віктор Шуляр, Олександр Колибабчук та інші, а також ЗМІ.

За словами мітингувальників, це не останній мітинг і вони будуть домагатися справедливості.»

Сергій Форест

Відео: Руслан Мороз