П​ольща готова відстоювати в суді Європейського союзу своє право не приймати біженців

Польща готова відстоювати в суді Європейського союзу своє право не приймати біженців, заявив заступник міністра закордонних справ республіки Конрад Шиманьський у вівторок.

Напередодні,  Ващиковський заявив, що  Варшава не дозволить ЄК нав’язувати країні мігрантів, 

Легальне працевлаштування в Польщі тут.

Єврокомісія у вівторок прийняла рішення почати процедуру, яка може привести до введення санкцій проти Чехії, Польщі та Угорщини в зв’язку з порушенням владою цих країн домовленостей про розподіл по території ЄС біженців, які опинилися в Італії і Греції.

“Польща готова до захисту своїх прав в Європейському суді”, – цитує Шиманьського агентство PAP.

При цьому він вважає, що дії Єврокомісії можуть посилити розбіжності в Євросоюзі.

“Рішення ЄК може нас віддалити від необхідного політичного компромісу в питанні міграційної політики та поглибити розбіжності в ЄС”, – сказав заступник міністра.

Польща відмовилася приймати на своїй території біженців в рамках програми Євросоюзу по їх розселенню. Прем’єр країни Беата Шидлов заявила, що це офіційна позиція польського уряду. Польська влада неодноразово заявляли, що виступають проти примусового переміщення біженців, проте готові надавати допомогу мігрантам в тому випадку, якщо вони добровільно висловлять бажання жити на території країни.

Єврокомісар з міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріс Аврамопулос в середині травня заявив, що Єврокомісія має намір в червні пригрозити Польщі та Угорщини санкціями, якщо вони протягом місяця не почнуть приймати біженців, які опинилися в Італії і Греції.

У вересні 2015 року глави МВС ЄС більшістю голосів вирішили розселити в 23 з 28 країн спільноти ще 120 тисяч біженців, які перебувають на території Євросоюзу, крім раніше узгоджених 40 тисяч претендентів притулку.